Kevättarkistus

Suosittelemme tarkistamaan ajoneuvosi perusteellisesti vuodenaikojen vaihtuessa.

Tarkista ajoneuvosi kunto

Talvi voi olla raskasta ajoneuvollesi. Siksi kevään lähestyessä on suositeltavaa tarkistaa sen kunto ja ratkaista mahdolliset piilevät ongelmat. Kevään terveystarkastus meillä on täydellinen ratkaisu.

Autosi kevättarkistus

Havaitsee kulumisen talvikaudella

Pitää yllä valmiutta jatkuvan huonon sään varalta

Antaa sinulle luottamuksen siitä, että kaikki on kunnossa ajoneuvossasi

Hyvä tietää

Talven haasteet autollesi

Talvi aiheuttaa autollesi erilaisia heikkenemisen muotoja, ja osien korjaaminen tai vaihtaminen saattaa olla tarpeen.

Kylmä on ilmeisesti suuri tekijä talvivaurioissa. Yksi yleisimmistä matalien lämpötilojen aiheuttamista ongelmista on akun vaurioituminen, mikä vähentää sen kykyä ylläpitää varausta. Tämä voi aiheuttaa ongelmia auton käynnistymisellä. Lisäksi renkaiden ilmanpaine voi laskea kylmyyden vuoksi. Tämä vaikuttaa ajettavuuteen ja polttoainetehokkuuteen, joten renkaiden oikeaan paineeseen saattaminen on tärkeä osa kevään terveystarkastusta.

Jää on toinen tuhoava tekijä talvisessa säässä. Esimerkiksi tuulilasiin kerääntynyt jää voi vahingoittaa pyyhkimien kumia. Tämän seurauksena pyyhkimet eivät enää pysty tehokkaasti poistamaan sadetta ja lunta. Saatat myös huomata, että putkiin jäätynyt vesi on aiheuttanut nesteiden vuotoja. Tämä voi aiheuttaa isoja ongelmia ja se on ratkaistava kiireellisesti.

Muita heikentymisen syitä ovat teillä käytettävä suola tai kemikaalit jäisten olosuhteiden takia. Ne voivat aiheuttaa korroosiota, erityisesti ajoneuvon alustassa. Sen huomaaminen ja ongelman käsittely ennen sen leviämistä on olennaista.

Kevättarkastus varmistaa kunnon

Kuinka usein olemmekaan tunteneet pienen auringonsäteen selässämme ja päättäneet, että talvi on ohi, vain huomataksemme muutaman päivän kuluttua palelevamme pakkasessa? Älä huoli, me hoidamme asian puolestasi! Kevään terveystarkastus varmistaa myös, että autosi on valmis äkillisten ankarien olosuhteiden paluuseen, nesteet ja muut tarvikkeet täytettyinä tai vaihdettuina.

Tuulilasinpesunesteet ja jäähdytysnesteet ovat ilmeisesti tärkeitä täydennettäviä kohteita. Molempien on kyettävä käsittelemään mahdollisimman kylmiä olosuhteita. On myös tärkeää välttää eri nestetyyppien sekoittamista, koska se heikentää niiden tehokkuutta. Me huolehdimme myös kaikista näistä asioista puolestasi.

Keväällä saatat vielä ajaa pimeässä, koska päivänvaloaika on edelleen melko lyhyt. Siksi autosi valojen lamput ovat tärkeitä tarkistuskohteita. Saatat myös huomata, että sinun on käytettävä sumuvaloja, etenkin aikaisin aamuisin. Sumuvalojen lamput ovat erityisen tärkeitä tarkistuskohteita, koska niitä käytetään niin harvoin – ne voivat rikkoutua ja jäädä huomaamatta.

Käytämme kaikkiin korvauskohteisiin ja materiaaleihin korkealaatuisia ja valmistajan standardeja vastaavia tuotteita.

Tulevaisuuteen suuntautuva

Kevään terveystarkastus ei koske pelkästään talven vaikutuksia. Se on myös tapa valmistautua uuteen vuodenaikaan. Kevät on yksi niistä ajoista, jolloin tuntuu hyvältä tehdä perusteellinen tarkastus ja saada asiat hyvään kuntoon.

Kevään terveystarkastuksessa käsitellään kattava lista keväthuollon kohteista, mukaan lukien seuraavat:

 • Jarrujen toiminta
 • Jarrunesteen taso
 • Jäähdytysjärjestelmä
 • Ilmansuodatin
 • Moottoriöljyn taso
 • Akku
 • Jäähdytysnesteen pakkaskestävyys
 • Äänitorvi
 • Käyttöhihna
 • Pakoputkisto
 • Tuulilasinpyyhkimet
 • Valot
 • Renkaiden urasyvyys
 • Ilmanpaine
 • Tuulilasin pesujärjestelmä
 • Ovien lukot/tiivisteet

Jos huollon aikana havaitaan ongelmia, otamme sinuun yhteyttä ehdottaaksemme korjaustoimenpiteitä ja pyydämme lupaa jatkaa työn suorittamista.

Aika kevättarkastukselle?

Varaa kevättarkastus meiltä muutamalla yksinkertaisella klikkauksella. Tarjoamme sinulle valmistajan huolto-ohjelman mukaista huoltoa, joka perustuu ajoneuvosi ikään ja ajomäärään.

Vaihtoehtoisesti, jos sinulla on kysyttävää tai haluat keskustella kanssamme ensin, voit soittaa meille tai lähettää sähköpostia.

Asiantuntijavinkkimme

”Kevät ei ole kaikkien suosikkivuodenaika. Kun luonto alkaa kukkia, monilla autoilijoilla voi olla vaikeuksia siitepölyn aiheuttaman allergian tai heinänuhan kanssa. Allergiaa sairastavat ovat erityisen alttiita, koska heillä voi olla vaikeuksia keskittyä tähän vuodenaikaan. Siksi suosittelemme vaihtamaan raitisilmasuodattimen hyvissä ajoin pitääksemme siitepölyn poissa, mikä aiheuttaa allergisia reaktioita. Pyydä asentamaan aktiivihiili raitisilmasuodatin, joka suojaa myös haitallisilta ja epämiellyttäviltä hajuilta.”